3.02.2009

karartma

içimde bir sancı var. her an kendini hissettiriyor. günün tüm seslerine kulak tıkayan ben, onu duymazdan gelemiyorum. bilmediğim bir dilde rahatsız ediyor. sürekli ama sürekli mors alfebesine benzer seslerle beynimi kemiriyor. midem yanıyor. ellerim titriyor. görüşüm bulanıklaşıyor. başımda inanılmaz bir ağrı. yüreğim çırpınıp duruyor, yerinden ha çıktı ha çıkacak.

sabahtan beri hergün oturduğum masadayım. gelen , giden, arayan, elemanlar, patron herkes aynı. ben şuursuzca, otomatiğe bağlamışcasına girilen kodları eksiksiz ve hergün olduğu gibi uyguluyorum. telefondaki sesi tanıyor kimliğiyle hitap ederek siparişi alıyor faturasını kesiyor, sevkiyata yönlendiriyorum. diğer yanda tahsilatı takip ederek ezbere numaralar çevirip insanlarla gereksiz tartışmalara giriyorum. günlük ödemeler, bankalar, aylık programlar ve daha bir sürü şey. herkesle ezbere muhabbetler. şaşırma yetimi benden alan gündem haberleri. huzursuz, ruhsuz, herşeyden şikayet eden insanlar topluluğuna dönüştü çevrem.

hergün bir diğerinin aynı. ama sancı giderek azıyor. sesim azalıyor, yüzüm buruşuyor, ellerim küçülüyor. ayaklarım taşımıyor. ben azar azar yitiyorum. isyan, beynimde doğum sancısı çeken ölüm.

9 yorum:

  1. sana yeni bi iş bulalım az daha sabret :S

    YanıtlaSil
  2. Ben pek iş stresini bilemem, çok uzun süre çalışmadım ama stres nedir, adama neler yaptırır onu bilirim. Zor..gerçekten zor :(

    YanıtlaSil
  3. günün yarısını iş yerinde geçiriyorsun. düşün hayatının yarısı. ister istemez bir süre sonra herşeyi etkilemeye başlıyor. bugünler daha da zor geçecek gibi görünüyor :(

    YanıtlaSil
  4. son günlerde aynı şeyleri yaşıyorum bende. ne kadar hayatıma yansıtmamaya, olan tüm huzursuzluğu, keyifsizliği işyerinde bırakmaya çalışsam da günümüz büyük bir bölümü orada, saçmasapan insanlarla saçmasapan konuşma ve görüşmeleri yaparken ve bu saçmasapanlık iliklerime kadar işlemişken bunu kalan günüme yansıtmamaya çalışmak pek mümkün olmuyor ne yazık ki...ve de içten içe korkuyorum ya birgün ben de onlar gibi...

    YanıtlaSil
  5. korkmamak mümkün değil ki...

    YanıtlaSil
  6. telefon çaldığında ben kimim diye açsana bir kaç kez :) kendini tanıtmasına izin vermeden kim olduğunu sor, sora verdikleri tepkiyi izle, işine yarayacak :)

    YanıtlaSil
  7. arada bir yapıyorum onu :) hatta bazen beni arıyorlar ses tonumu değiştirerek bir saniye bağlıyorum deyip hatta bekletiyorum. can sıkıntısı işte :)))

    YanıtlaSil
  8. Ne iş yaptığını merak ettim açıkçası. Anladığım kadarıyla muhasebe olmalı :D

    YanıtlaSil
  9. :) 3 yıldır ben de anlamış değilim. çalıştığım şirketin müdürü konumundayım. muhasebe, satış, ihale takibi falan filan bunaldım bu ara.

    YanıtlaSil